Hervormde gemeente IJsselstein

Ds. J.J. van Holten

Dagtekst

• woensdag 17 juli 2019 - Openbaring 1:17-18
    En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste, en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels van het rijk van de dood en van de dood zelf. -- Openbaring 1:17-18

Zondagsmorgens, circa eens in de veertien dagen, is er zondagsschool voor kinderen van 4 t/m 7 jaar in 't Kruispunt. Vanuit de kerkdienst gaan, voor het zingen voor de preek, de leiding met de kinderen van deze leeftijd, naar 't Kruispunt. We oefenen daar een lied uit de weerklankbundel, die daarna in één van de diensten gezongen gaat worden, luisteren naar een Bijbelverhaal en zingen samen bekende psalmen en liedjes. Daarna besteden we aandacht aan de verwerking van dit verhaal d.m.v. een knutselwerkje of kleurplaat. Wanneer er een viering in de kerk aanstaande is oefenen we samen de liedjes die daar gezongen worden. Na de dienst kunnen ouders hun kinderen bij 't Kruispunt weer ophalen. Op de andere zondagochtenden gaan de kinderen van deze leeftijd weer mee naar de kerk.