logo tekst

Door het hele land worden jaarlijks VBW-dagen gehouden. VBW betekend Vakantie Bijbel Week. De HGJB bedenkt ieder jaar een nieuw thema bij 5 bijbelverhalen. Ze maken een werkmap met uitleg over het thema, een thema-lied, sketches, programma- en knutsel ideeën. Veel kerkelijke gemeenten gaan hiermee aan de gang om een paar leuke en leerzame vakantiedagen voor kinderen te organiseren.

In IJsselstein noemen we het Vakantiebijbel club en wordt het georganiseerd door mensen uit de Hervormde gemeente IJsselstein en de Protestantse gemeente IJsselstein. Samen organiseren ze meestal 2 gezellige dagen in de herfstvakantie. Alle kinderen van 4 t/m 14 jaar zijn dan welkom in 't Kruispunt.

Meestal is er op donderdag- en vrijdagochtend een programma voor de kinderen van de basisschool groep 1 t/m groep 6. Zij zingen, luisteren naar een bijbelverhaal, knutselen of doen een speurtocht.

Op donderdag- en vrijdagmiddag is er een programma voor de tieners van basisschool groep 7 t/m voortgezet onderwijs klas 2. Zij lezen ook een bijbelverhaal en doen leuke uitdagende opdrachten om op die manier achter de diepere betekenis van het leven te komen. Op vrijdag gaan ze meestal ook nog zelf koken en gezamenlijk eten.

Op zaterdagmiddag is er een voorstelling voor iedereen. Als afsluiting van deze gezellige dagen wordt er op zondag ook nog een kerkdienst gehouden in de oude Nicolaasbasiliek of de Ontmoetingskerk.

Wilt u weten wanneer en hoe laat de vakantie bijbelclub in IJsselstein dit jaar is, houd dan deze website in de gaten. Op veel basisscholen worden uitnodigingen en posters verspreid. Ook bij de kerken en winkels komen posters te hangen.