logo tekst

Geloof in IJsselstein wil een initiatief starten om één maal per twee weken een goedkope maaltijd (€2,=) aan te bieden voor mensen in IJsselstein. Als mensen dat niet kunnen betalen dan kunnen ze dat aangeven. Als mensen die meer willen betalen mag ook.eetsaam ijsselstein
We willen daarmee mensen bereiken die door de inflatie en hoge kosten de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen en voor mensen die eenzaam zijn. Samen eten is gezellig.
Het is fantastisch dat we de faciliteiten van ZoLekker in de Doelenstraat 10/12 voor dit initiatief kunnen gebruiken.
Het voorstel is om op een woensdagavond te starten. In verband met de voorbereiding zouden we de eerste maaltijd 23 november kunnen aanbieden.
Zolekker stopt om 15.30 uur met hun activiteiten. Als we 16.30 u met het voorbereiden en koken kunnen beginnen dan zouden de mensen 18.00 uur kunnen inlopen en 18.30 u. kunnen eten.
GIIJ neemt het initiatief maar wil dit graag uitbreiden via het IKO om een goede basis te hebben van mensen die dit ook op lange termijn kunnen volhouden.
Zolekker heeft aangegeven dat wij de grote pannen, kooktoestellen en ovens kunnen gebruiken. We kunnen maximaal 25 personen een maaltijd aanbieden.
We moeten samen een plan maken voor de inkoop en bereiding van maaltijden. We zoeken mensen die de maaltijd willen voorbereiden, bedienen en de lunchroom
weer goed schoon achterlaten.
Via het netwerk van de kerken en via Pulse (Babette Romijn) kunnen we mensen benaderen. We kunnen ook in het Kontakt een artikel plaatsen.
Diegenen die komen eten, moeten zich wel aanmelden bij EetsaamIJsselstein@gmail.com zodat we geen eten verspillen.
Ik denk dat iedere avond tenminste twee vaste vrijwilligers nodig heeft met een dragende rol + drie tot vijf incidentele vrijwilligers met een meer ondersteunende rol.
Van GIIJ hebben Luitzen Wobma en Ron zich als vaste vrijwilliger opgegeven.

Hartelijke groet,
Luitzen Wobma
0648785377